New York City'de Gezilebilecek En İyi 11 Yer


New York'un en iyi yerlerini ziyaret etmek serbesttir. Oteller, restoranlar ve daha fazlasının maliyeti ile, bazı ücretsiz ilgi çekici yerleri ve görülecek yerleri ziyaret etmek, seyahat bütçenizi genişletmenize yardımcı olacaktır.


843 dönümlük bahçeleri, açık alanları, suları ve patikaları ile Central Park, New York şehrinin sokaklarının yüksek binalarından ve karmaşasından kaçmak için harika bir yerdir. Frederick Law Olmsted ve Calvert Vaux tarafından tasarlanan Central Park, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ilk peyzajlı kamu parkıydı ve Londra ve Paris'teki halka açık parklardan ilham aldı.
Tabi ki parkın etrafında yürüyebilir, birçok heykel ve bahçeye ücretsiz olarak hayran olabilirsiniz, ancak Central Park Koruma Yürüyüşü'nün yürüyüş turlarının ücretsiz olduğunu ve Central Park ile tanışmak için harika bir yol olduğunu keşfedince şaşırabilirsiniz. Central Park haritasının da yardımıyla bir piknik yapmak ve kendi etrafında dolaşmak da dahil olmak üzere Central Park'ın tadını çıkarmanın birçok yolu vardır .

Battery Park'tan Staten Island'a giden banliyö feribotu fantastik olmayabilir, ancak binicilere, Aşağı Manhattan, Özgürlük Heykeli , Ellis Adası ve New York Limanı'nın muhteşem manzaralarını deneyimleme şansı sunuyor .
Staten Island Feribotu günde 24 saat çalışır ve yolculuğun her bir ayağı yaklaşık 30 dakika sürer ve 6,2 mil kapsar. Tabii ki, bu bir "gezi gezisi" değil, daha az belirgin yerlerinden bazılarını tanımlamak istiyorsanız haritanıza (veya arkadaşça bir New York'luya sorun) danışmanız gerekecek.
İlk olarak 1913'te inşa edilen Grand Central, New York'un dönüm noktası yasaları ve New Yorkluların vokal New York'ları tarafından yok edildi. Bunlar arasında Grand Central'ın restore edilmesini görmek isteyen Jacqueline Kennedy Onassis ve Brendan Gill de vardı. Bu Ulusal Tarihi Dönüm Noktası'nın yeniden canlandırılması ve canlandırılması için yapılan kapsamlı çabalar, Grand Central Terminal'in orijinal ihtişamına kavuştuğu 1 Ekim 1998'de yeniden ortaya çıkmıştır.
Bugün, Grand Central Terminali metro ve metro-kuzey trenleri kullanan gezginler için sadece bir ulaşım merkezi değil, aynı zamanda kendi içinde bir varış noktasıdır. Beaux-arts mimarisinin bu güzel örneği sayısız restorana, harika alışverişe ve hatta güzel bir kokteyl barı olan The Campbell Apartment'a ev sahipliği yapmaktadır.
New York Halk Kütüphanesi'nin günlük ücretsiz turları, ziyaretçilere Kütüphaneyi görüp keşfetmenin harika bir yoludur. John M. Carrere ve Thomas Hastings tarafından tasarlanan bu Beaux-Arts binası, 1911'deki yapımı sırasında ABD'nin en büyük mermer binasıydı. Güzel mimariye ve etkileyici bir kitap koleksiyonuna ek olarak, müze geçici sergilere ev sahipliği yapıyor. ücretsiz ve halka açık olan çeşitli konular.

1924'te inşa edilen bu neo-Rönesans binasını gezdiğinizde altın tonoz, ticaret masası ve multimedya ticareti sergisi göreceksiniz. Tur, Federal Rezerv'in ne yaptığı ve ekonomide oynadığı role mükemmel bir giriş sunuyor. .
Altın tonoz görmek istiyorsanız, önceden rehberli bir tur ayırmak zorunda kalacaksınız, ancak banka müzesini ve iki kendini güdümlü sergileri gezmeden gezebilirsiniz. Hem tur hem de müze sergileri ücretsiz ve pazartesiden cumaya kadar açıktır (kapalı oldukları zaman resmi tatil günleri hariç).
Her yıl 39 milyondan fazla insan Times Meydanı'nı ziyaret ediyor , bazıları bölgenin birçok Broadway gösterisine katılıyor, bazıları alışveriş yapmak ya da yemek yemek için , ve hepsi de bu ünlü bölgenin parlayan ışıklarını ve enerjisini yaşamak için. Times Square'i deneyimlemek için en iyi zaman, parlayan ışıkların ve dinlerin en etkileyici olduğu günlerden sonradır.
Son yıllarda otomobillere birçok alanı kapatarak yayalara mahallede daha fazla özgürlük verdiler. Sokaklar oldukça kalabalık olabilir, bu yüzden eşyalarınıza ve seyahat arkadaşlarınıza göz atın. Alan zincir mağazalar ve restoranlar ile doludur, ancak çoğu Times Square konumunda ziyaretçilere özel bir şey sunmaktadır - örneğin Toys 'R Us bir dönme dolabın içine, birçok interaktif deneyime ve çok sayıda fotoğraf opsuna sahiptir.
Büyük Buhran sırasında inşa edilen Rockefeller Center, çok ihtiyaç duyulan istihdam sağladı. Rockefeller Center, önemli bir New York şehri kompleksi olmaya devam etti ve ziyaretçiler Art Deco mimarisinin ve bölge genelinde entegre edilen sanat eserlerinin tadını çıkarabilirler.
Rockefeller Center kompleksi, sıcak aylarda sıklıkla yemek / salon alanına dönüştürülen ünlü Rock Center Buz Pisti'ne ev sahipliği yapmaktadır Paten kayma ucuz değil, ama buz patencilerini patlatmak ücretsizdir.

1928 ve 1930 yılları arasında inşa edilen William Van Alen'in art deco binası gerçekten bir New York ikonudur. İlk olarak 1930'da açıldığında, Empire State Binası'nın aşılmasından birkaç ay önce dünyanın en yüksek binasıydı .
Gözlem güvertesi yok, ancak ziyaretçiler normal çalışma saatlerinde tavan duvarını görmek için Chrysler Binasının lobisine girebilirler.

9. Aziz Patrick Katedrali 

20 yılı aşkın bir sürenin ardından, St. Patrick Katedrali ilk olarak 1879'da kapılarını açtı. Aziz Patrick Katedrali, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük Gotik tarzdaki Katolik Katedrali'dir ve 2200 kişiye ev sahipliği yapmaktadır.
Onlar 10 am başlayan belirli günlerde Katedral ücretsiz halk turları sunuyoruz ve günlük hizmetler halka açık ve ücretsiz.

10.Aziz John Cennet Katedrali Kilisesi

Aziz John the Cennet Katedrali, Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük kilisesidir ve kuzey Manhattan'daki Morningside Tepeleri'nde bulunur. Bu Gotik Katedral, her gün 07:30 - 18:00 saatleri arasında açıktır ve zemin ve bahçeler gündüz saatlerinde açıktır. Katedral'i keşfettikten sonra, Barış Çeşmesi ve İncil Bahçesi'ni görmek için gerekçeleri keşfetmeyi unutmayın.
Ücretsiz olmasa da, Katedral hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler rehberli turlara katılabilirler. Katedral ayrıca her yıl Ekim ayı sonunda gerçekleşen Cadılar Bayramı Extravaganza ve Ghouls Sürümü ile ünlüdür .
ABD'deki sanat, mimarlık ve mühendislik mesleklerini eğiten tek özel, tam burslu kolej, The Cooper Union, 1859 yılında New York'ta işçi sınıfı erkek ve kadınları yetiştirmek amacıyla açıldı. Amerika'nın en zengin iş adamlarından biri olan Kurucu Peter Cooper, bir yıldan az bir resmi okul eğitimine sahipti ve büyü yapamadı. 1800'lü yılların ortalarında, göçmenlerin ve işçi sınıfı ailelerinin çocuklarına eğitime erişim sağlamak için The Cooper Union'ı kurmak için başarısını kullandı.
Cooper Birliği hakkında diğer ilginç gerçekler:
  • Thomas Edison ve Felix Frankfurter öğrencilerdi.
  • Kızıl Haç ve NAACP orada organize edildi.
  • Araştırmacılar, Cooper Union'daki mikroçipin prototipini geliştirdiler.
  • Başkanlar Lincoln, Grant, Cleveland, Taft ve Theodore Roosevelt Büyük Salon'da konuştular.
Cooper Union, New York şehrine ziyaretçilere inanılmaz sanat sergileri, konferanslar ve etkinlikler yaşama fırsatı sunuyor. Sergiler, grafik tasarım ve tipografi ile sanat ve psikoloji arasında değişen konuları kapsamaktadır. Bazı teklifler ücretsiz olmasa da, her ay halka ücretsiz bir çift seçenek mevcut.
















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Preikestolen (Ryfylke, Norveç)

Pai Kanyonu

Teotihuacan ve Güneş Piramidi Nasıl Gidilir?