Pai Kanyonu


Pai Kanyonu ( Tayland'daki Lan ), Kuzey Tayland'ın popüler turistik şehri Pai'nin yakınında bulunan en popüler doğal cazibe merkezidir .
Ad, jeolojik ihtişamı ima etse de, Pai Kanyonu gerçekten o kadar büyük değil. Ne olursa olsun, dar yollardan gelen manzaralar mükemmeldir ve gün batımı, akşamları muhteşem bir manzaradır.
Kanyonun etrafında yürüyüş birkaç saatten fazla sürmez, ama uyarı : Yükseklik ve korkuluk eksikliği gezginlerin avuç içlerini terletir.

Oraya nasıl gidilir


Pai Kanyonu, Mae Hong Son Eyaletindeki Pai kasabasının yaklaşık 8 km güneyindeki ana kuzey-güney otoyolunda, Otoyol 1095 üzerinde yer almaktadır .
Ne zaman Chiang Mai ye doğru Pai güney sürüş , kısa bir süre solda “Love Çilek” cazibe geçtikten sonra sağ tarafta park alanında arayın. Soldaki Anıt Köprüsünü görürseniz, çok uzaklara gittiniz.
Pai'deki birçok küçük yer ve turistik yer arasında gitmenin en iyi yolu bir scooter kiralamaktır. Kiralama günde 5 ABD doları ile başlar . İki tekerlekte rahat değilseniz, bir şarkı parçasına bakın (arka koltuklar ile pikap taşıma) ve içeri girmeden önce bir fiyat üzerinde anlaşın. Pai'de taksiler ve tuk tuks yaygın değildir.

Ziyaretten Önce Bilmeniz Gerekenler

  • Pai Kanyonu'na giriş ücretsizdir.
  • Soğuk içecekler ve atıştırmalıklar trailhead'de tezgahlardan temin edilebilir.
  • Kanyondaki yollar güneşe maruz kalmaktadır; fazla gölge yok.
  • İlk bakış açısına ulaşmak için birçok merdiven çıkılması gerekiyor.
  • Yükseklikleri korkarak seyahat edenler, ilk bakış açısını geçerek yürüyüş konusunda gergin olabilirler.
  • Dar yollar ve korkuluk eksikliği, küçük çocuklar için uygun olmayan Pai Kanyonuna gitmeyi sağlıyor.

Pai Kanyonu'nda yürüyüş

Pai Kanyonu'nda yürüyüş yapmak bir yol ağıyla ilgili değildir; Kaybolamazsın, harita ya da hayatta kalma aracı gerekmez. Teknik olarak, bazı bakış açıları olan tek bir iz var. Tozlu yollar ağaçların üzerinde ve üzerinde yükselir. Bazıları her iki tarafta 100 feet'in üzerindeki tehlikeli damlalarla daralır . Yükseklikler sizi rahatsız etmese bile, çoğu zaman güneşe maruz kalacaksınız.
Daha uzak bakış açılarını karıştırmak konusunda ciddiyseniz, spor ayakkabıları veya yürüyüş botları ile daha iyi ve daha güvenli bir deneyime sahip olacaksınız. Her ne kadar sırt çantalı gezginler kanyonda sandaletlerle dolaşıyorlarsa da , dört ekstremitenin tamamını kullanmanız ve kayalarda güvenilir çekiş yapmanız gereken birkaç yer var.
Pai Kanyonu'nda yürüyüş ve tırmanmanın en güzel zamanı sabahları. Ezici öğleden sonra sıcaklığını geçebilmek için sabah saat 10'dan önce varacaksınız. Akşamlar biraz serinler, ancak güneş ısınan kayalar hala ısı yayıyor.
Büyük gruplar, gün batımından saat 15: 30'a kadar gelmeye başlıyorlar ve birçok insan, başlamadan önce etrafta dolaşmak isteyebilir. İzler, izlerin akışını tıkayabilen yol boyunca belirli tutam noktalarıyla doğrusaldır. Eğer ileride birisi meydan okumada sorun yaşıyorsa, beklemeniz gerekecek.
İlk bakış açısı, her seviyeden yürüyüşçüler için oldukça iyi bir şekilde erişilebilir, ancak uzun bir taş döşeli merdivenle yukarı çıkmayı gerektirir. Ek bir merdiven seti, insanların fotoğraflar için sıraya girdiği bir görüntüleme platformuna yol açar.

Pai Kanyonunda gün batımı

Pai Kanyonunda gün batımını yakalamak Pai'de çok popüler bir aktivitedir. Skuterler ve şarkılar park alanında toplanırken, grupların “jant” in altına inen gruplar toplanır. Yüksek sezonda, özellikle Aralık ve Mart ayları arasındaki aylar biraz erken gelmek istersiniz.
İronik bir şekilde, en göz alıcı gösterilerinden bazıları , havadaki duman ve partikül madde maddelerinin parlak renkleri abartmasına yardımcı olduğu “yanma mevsiminde” ( Mart'tan Mayıs'a kadar ) meydana gelir.
İpucu: Pai Kanyonu'ndaki gün batımını daha önce gördüyseniz veya biraz fazla meşguldüyseniz, iyi bir alternatif, birçok merdivene tırmanmak ve şehre yakın büyük Beyaz Buda heykeli (Wat Phra That Mae Yen) izlemek. Unutmayın, bu "gün batımı noktası" sadece bir turistik değil, bir tapınaktır; kutsal bir yer olarak davranın .

Diğer Yakınlarda Görülecek Yerler

Pai Kanyonu, ne kadar süre bağlı kaldığına bağlı olarak sadece bir ila iki saat sürecektir. Bittiğinde, 1095 Otoyolu boyunca görülecek ve yapacak çok şeyiniz var.
  • Anıt Köprü: Sağdaki kanyonun sadece bir kilometre güneyinde bulunan eski Anıt Köprüsü. Tarihi köprüden geçerek savaş tarihini okuyun. Aperatifler, içecekler ve ıvır zıvır mevcuttur. Giriş ücretsizdir ve görülmesi yaklaşık 20 dakika sürer.
  • Arazi Bölmesi: Pai Kanyonu'ndan mil kuzeyin miline gidin, sonra Pam Bok Şelalesi'nin solunda bir dönüşü gösteren işaretlere bakın. Küçük yol bir tapınağın sol tarafından geçerse, doğru olanı buldunuz. Arazi Bölmesi 2008'de sismik faaliyete neden oldu. Bölgedeki dost canlısı çiftçiler bazı kurutulmuş meyveler ve ev yapımı atıştırmalıklar sağlıyor ve ziyaretçiler sohbet için oturmaya davet ediliyor. Maliyet ücretsizdir, ancak küçük bir bağış önerilmektedir. Bu yolculuk toplamda yaklaşık 30 dakika sürecek.
  • Pam Bok Şelalesi: Eğer ıslanmak için giyinirseniz, Pam Bok Şelalesi'ne Land Split ile aynı yolda devam etmeyi düşünün. Doğal şelale, bir geçidin sonunda yer alır ve Pai Kanyonu'nda kavurduktan sonra serinlemek için mükemmel bir yol sağlar. Kuru sezonun zirvesinde düşüş sadece bir damlamadır. Keyif almak için biraz beklemeniz gerekecek.
  • Bambu Köprüsü: Şelaleyi geçerek sizi Boon Ko Ku So Köprüsü'ne getiriyor. Bambu köprüsü, büyüyen (ıslak) mevsim boyunca özellikle yemyeşil ve doğal olan pirinç tarlalarından geçmektedir. Arazi bölmesinde olduğu gibi, köprünün başında kafeyi işleten dost canlısı insanlar, ziyaret sebebinin büyük bir bölümünü oluşturuyor. Maliyet ücretsizdir ve bunu yapmak için gereken süre yaklaşık 30 dakikadır.

    Pai'de yürüyüş

    Pai Kanyonu, en iyi ihtimalle, tek bir sabahı işgal edecek. Pai'de daha ciddi bir trekkingle ilgileniyorsanız, kendinden güdümlü olmak çok zorlayıcıdır. Parkurlar iyi işaretlenmemiş olabilir; bazıları özel mülkiyetten ve köylere ait pirinç tarlalarından geçmektedir.
    Şehirdeki macera acentelerinden biri aracılığıyla uygun bir organizasyon deneyimi için rezervasyon yaptırmaktan daha iyi olursunuz ya da yerel bir rehber kiralayarak resepsiyona danışabilirsiniz. Çok günlük deneyimler için bir başlangıç ​​ve başlangıç ​​noktalarından bir rehber ve ulaşım gereklidir.

    Pai'de bulunan yürüyüş yollarının bir kısmı, yerli tepe kabile köylerine ziyaretleri ve ilgi çekici yerel manzaraları örneklemeyi içermektedir. Tüm yiyecek ve su içerir.

    Yorumlar

    Bu blogdaki popüler yayınlar

    Preikestolen (Ryfylke, Norveç)

    Teotihuacan ve Güneş Piramidi Nasıl Gidilir?