Alhambra'yı Ziyaret:



İspanya'da iseniz Granada'daki geniş bir tepe kalesi ve saray kompleksi olan Alhambra'yı ziyaret etmelisiniz Antik surlar, yemyeşil saraylar, nefes kesen bahçeler, karmaşık inşa edilmiş çeşmeler ve tarihi kiliseler, burada, İspanya'nın en çok ziyaret edilen turistik mekanlarından biri olan duvarların içinde bulunabilir.
Her yıl milyonlarca ziyaretçi, bu inanılmaz derecede önemli yere akın etmekte ve bu da sonsuz görünen arazide dolaşmaktadır. Kitlelere katılın ve yaygaraların ne olduğunu görün!

HIZLI bilgiler

Alhambra'ya ilk ziyaretiniz için en önemli bilgilerin hızlı bir dökümünü burada bulabilirsiniz:
İl:Endülüs
Günde ziyaretçi sayısı:Bilet satışları günde 6,600 ile sınırlıdır. Bu pek çok insan gibi görünebilir, ama satarlar!
Ziyaret süresi:Her şeyi görmek için yaklaşık 3 saat.
Bilet fiyatı:Bilet fiyatı, ne tür ziyaret istediğinize bağlıdır. Alhambra rehberli turlar ve bireysel bilet satışları da mevcuttur.
  • Nasrid Sarayları, Alcazaba ve Generalife rehberli turları genellikle 37 - 74 USD arasında değişmektedir. Bir ay önceden rehberli turlar için rezervasyon yapmanız önerilir.
  • Bireysel biletler (rehber yok) 17 ABD dolarıdır *. 12 yaşın altındaki çocuklar ücretsiz olarak kabul edilmektedir, ancak çevrimiçi biletleme sürecinde sizden gireceklerini belirtmelisiniz.


BAŞLICA TURİSTİK YERLER

Alhambra'ya yapılan bir ziyaret, görülecek tek bir manzara olduğu anlamına gelmez - içeride ve yakın çevresinde görülmesi gereken çok sayıda ilgi çekici yer ve farklı yönleri vardır. En önemli üçü:
  • Nasrid Sarayları

  • 3. yüzyılda inşa edilen Nasrid Sarayları üç alandan oluşmaktadır; devlet işleri ve hükümet idareleri ( Mexuar ), kralın resmi ikametgahı ( Palacio de Comares ) ve daha özel, sadece aile bölümü ( Palacio de los Leones ) için kullanılan yarı kamusal alan Özenle dekore edilmiş saraylar, Müslüman ve Hıristiyan mimarisinin ilginç bir karışımıdır.
  • Alcazaba



Elhamra'nın en eski parçalarından biri olan Alcazaba'nın 9. yüzyılda yapıldığı sanılmaktadır. Kale çoğunlukla bir askeri merkez olarak hizmet vermiş ve özellikle de I. Muhammed olmak üzere birkaç hükümdar tarafından inşa edilmiştir. Yüksek güvenlik nedeniyle, Alcazaba geçici saraylar bitene kadar kraliyet ikametgahı olarak hizmet etmiştir. Daha sonra, kale devlet hapishanesi olarak görev yaptı. Alcazaba'nın belirleyici özellikleri üç kuledir: Kırık Kule ( Torre Quebrada ), Kalıntı ( Torre del Homenaje ) ve Gözetleme Kulesi ( Torre de la Vela ).
  • Generalife


En iyi bir bahçe sarayı olarak tanımlanan Generalife, kraliyet ailesinin dinlenme ve rahatlama ihtiyaçları için yaratılmış bir vahadır. Başka bir deyişle, bir kaçış görevi gördü - kraliyetlerin barışı bulabileceği yer. 12. ve 14. yüzyılda arasında inşa edilen kırsal villa dekoratif çiçek bahçeleri, meyve ve sebze yamalar, geniş bir avlu, heykeller, heykeller ve çeşmeler bestelenmiştir. Bu özel cennetin girişi biraz gizliydi ve farklı seviyelerde çeşitli avlulardan geçmeyi içeriyordu. Generalife Alhambra'ya bitişik olmasına rağmen, sınırlarının dışında olduğu düşünülmektedir.

ZİYARETİ PLANLA

Önceden Alhambra'ya yapacağınız ziyareti planlamanız şart. Kabul edilen ziyaretçi sayısı ve hangi saatlerde kurallar ve düzenlemeler vardır. Hayal kırıklığını önlemek için, aşağıdaki tavsiyeyi uygulamanızı öneririz:
  • Bilet ofisinde veya Alhambra'daki ofisin yanındaki cashpoint makinesinden aynı gün bilet satın alabilirsiniz, ancak bir tane alma şansı çok zayıf. Unutmayın, bu son derece popüler bir turistik yerdir, dolayısıyla biletinizi önceden rezerve etmenizi veya satın almanızı öneririz. Aslında, online rezervasyon yaptığınızda 3 aya kadar bilet rezerve edebilirsiniz. Biletinizi iki saat öncesine kadar internete bağlayabilirsiniz, ancak bunlar zaten satılmadıysa.
  • Biletler çevrimiçi olarak, telefonla, yetkili bir seyahat acentesinde veya Granada Kart aracılığıyla (Alhambra dahil olmak üzere Granada'daki birçok anıt ve müzeye gezilere izin veren bir turist bileti) satın alınabilir.
  • Satın alınabilecek çeşitli bilet türleri vardır:
    • Genel giriş bileti: 17 USD. Nasrid Sarayları, Alcazaba ve Generalife'ye erişim sağlar. Ziyaretçilerin Nasrid Saraylarına girebileceği günde üç, 30 dakikalık zaman çizelgeleri vardır. Sadece bu 30 dakikalık süre zarfında kabul edileceğinden, biletinizde zaman ayırdığınızdan emin olun. Bu kalabalık kontrol amaçları içindir.
    • Generalife ve Alcazaba: USD 9. Günlük bir bilet, 8:00 - 20:30 (1 Nisan - 14 Ekim) ve 8:00 - 18:00 (15 Ekim - 31 Mart) arası.
    • Nasrid Sarayları'na gece ziyareti: 10 USD, 22:00 - 23:30
    • Generalife'ye gece ziyareti: 6, 22:00 - 23:30
    • Kombine ziyaret - tam Alhambra artı Rodriguez-Acosta Vakfı: USD 2 *. Rodriguez-Acosta Vakfı, Alhambra'ya yeraltı tüneli üzerinden bağlı daha küçük bir komplekstir. Yerel ressam Jose Maria Rodriguez Acosta'nın eserini sergiliyor. İçeride bulunan birçok başka heykel ve freskler de var.
  • Nasrid Sarayı'nı biletinizde belirtilen belirtilen zamanda ziyaret etmek çok önemlidir; başka bir zamanda saraya giremezsin. Bu, herhangi bir zamanda içerideki kişi sayısını sınırlandırmaya yardımcı olur. 

TAVSİYE EDİLEN ROTA

Alhambra’ya etkin bir ziyaret planlamak çok zor olabilir, çünkü bu büyük bir komplekstir ve biraz karmaşık bir programla kontrol edilir.
Düzgün bir şekilde yapılırsa, kendiniz tekrar iki katına çıkmak ya da gerekli rotalardan daha uzun süre harcamak zorunda kalmazsınız. İşte rota önerimiz.
Zaten bir bilet ayırmamışsanız
  • Giriş pavilyonundaki bilet ofisinde başlayın ve hangi biletlerin bulunduğunu görün.
  • Ana ziyaretçi girişi (pavilion) üzerinden girin.
  • İlk durak olan Alcazaba, kompleksin en ucunda, girişten 20 dakikalık yürüme mesafesindedir.
  • İkinci durak olan Nasrid Sarayları, Alcazaba'ya sadece birkaç dakika uzaklıktadır.
  • Generalife üçüncü duraktır. Nasrid Saraylarından sadece 10 dakika uzaklıktadır.
Zaten bir bilet ayırdıysanız
  • Adalet Kapısı'ndan ( Puerta de la Justicia ) girin.
  • Bir telefon rezervasyonu yaptıysanız, kimliğinizi bu kapıya göstererek ayrılmış biletinizi yazdırın. İnternet'ten satın aldıysanız, doğrudan QR kodunu telefonunuzdan alın.
  • Buradan, zaman çizelgenize bağlı olarak, Nasrid Sarayları'nı veya
  • Önce Alcazaba. Her iki bölge de bu girişten eşit uzaklıkta ve sadece birkaç dakika uzaklıktadır.
Planladığınız saatte Nasrid Saraylarına ulaştığınızdan emin olmak için ziyaretinizi doğru bir şekilde zamanlamanız önemlidir!

ELHAMRA'YI ZİYARET ETME KURALLARI

Bilet alımları ve zamanlama konusunda yukarıda belirtilen kuralların dışında, farkında olmanız gereken birkaç şey daha vardır.
  • Biletinizi planlanan Nasrid Sarayları ziyaret zamanından en az bir saat önce toplayın.
  • Büyük çantalar ve bebek arabaları ceketli kontuarda bırakılmalıdır. Ancak Elhamra ve Generalife'nin yönetim kurulu, bebek taşıyıcılarına ihtiyaç duyanlara ücretsiz olarak kredi verecek.
  • Üç bilet programı vardır: sabah, öğleden sonra ve gece. Eğer biletiniz gece programına denk geliyorsa, Nasrid Palace'a girişiniz kapanmadan önce bir saattir. Bu, sarayları gezmeden önce Generalife ve Alcazaba'yı ziyaret etmeniz gerektiği anlamına gelir.

BİLMEK GÜZEL

Önceden plan yapmadıysanız ve Alhambra için bilet satıldıysa, içeri girmenin birkaç yolu var!
  • Birkaç gün boyunca gece ziyareti ve Generalife ve Alcazaba biletlerini karıştırıp eşleştirin ve tüm önemli noktaları göreceksiniz.
  • Alhambra ve Generalife'ye (sadece 1 gün) tam erişim ve belirli sayıda gün boyunca şehir çevresinde ulaşım sağlayan bir Granada Kartı satın alın. Fiyat, seçtiğiniz kart tipine bağlı olarak 40 - 50 USD arasında değişir.
  • Resmi ajanslardan biriyle , bunun gibi rehberli bir tur rezervasyonu yapın Bu size her türlü ilginç Alhambra gerçekleri anlatacak bir tur rehberi ile içeride olacak.
Alhambra'yı nasıl ve ne zaman ziyaret ederseniz edin, hayal kırıklığına uğramamanın bir yolu yoktur. Büyüleyici alanlar, büyüleyici saraylar ve bahçeler ve inanılmaz tarih, ziyaretçilerin zaman ve tekrar tekrar etkilemesini sağlar. Elhamra turundan en iyi şekilde yararlanmak için rehberli bir turu düşünmek akıllıca olabilir Evet, biraz daha fazla ödersiniz, ama Alhambra'nın arkasındaki tarihi ve hikayeleri kimsenin bilmediği, tecrübeli ve tutkulu bir yerel rehber olacaksınız.












Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Preikestolen (Ryfylke, Norveç)

Pai Kanyonu

Teotihuacan ve Güneş Piramidi Nasıl Gidilir?